Pastagratäng med fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkelt att tillaga

Ingredienser

  • 400 g pastaskruvar
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 liter spenat, färsk
  • 200 g keso
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Ostsås
  • 25 g smör
  • 30 g vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 50 g lagrad grevéost
  • 25 g riven färsk parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Torkad chili
  • Bröd
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och spola den sedan kall under rinnande vatten.
    2. Putsa och skär filén i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smöret och krydda med salt och peppar.
    3. Smält smöret till såsen i en gryta med tjock botten. Rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölken och grädden. Låt koka upp och riv ner grevéosten och parmesanosten. Salta och peppra.
    4. Blanda alla ingredienserna med ostsåsen och lägg över i en gratängform. Gratinera i ugnen i ca: 20 minuter.
    5. Strö lite torkad chili över vid serveringen. En bit bröd och en sallad smakar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben