Pastagratäng med svamp och spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Låter smaskens

Ingredienser

  • 250 g tagliatelle
  • 1 paket bladspenat, djupfryst
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Svampsås
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 300 g champinjoner, färska
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 msk sherry, valfritt
  • 2 dl ost, riven ev 3
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och tina spenaten.
    2. Gör såsen: Skär svampen i skivor, skala och finhacka löken. Fräs svampen i fettet i en stekpanna ca 5 min. Lägg i löken och fräs några min till. Strö över mjölet, rör om och späd med grädde och mjölk.
    3. Låt såsen koka på svag värme ca l0 min. Smaka av med soja, salt, peppar och ev sherry. Sätt ugnen på 225.
    4. Täck botten på en ugnsform med hälften av såsen. Lägg på hälften av pastan, spenaten med salt och peppar, resten av pastan, resten av såsen och täck sedan allt med osten.
    5. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben