Pastagulasch med gremolata

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna soppan har blivit en favorit hos både stora och små. Jag föredrar kyckling- eller kalkonfärs, men det går även bra med nöt-, bland- eller quornfärs.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 100 g pasta t.ex. spaghetti bruten i småbitar
  • 1 stor röd paprika
  • 1 gul lök
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl creme fraiche
  • 1,5 l ekologisk buljong
  • 1 kruka basilika
  • 1 citron
  • 1 msk matfett
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken fint. Skär paprikan i 1,5 cm stora tärningar.
    2. Bryn färsen i matfettet i en gryta. Tillsätt lök, paprika, paprikapulver. Stek i ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, buljong och koka upp. Koka i ett par minuter innan du häller ner pastan i soppan, håll koll på pastans koktid och låt soppan sjuda.
    3. Gremolata: tvätta citronen och riv av det yttersta lagret på skalet. Riv vitlöken på rivjärnets finaste sida. Strimla basilikan. Blanda ihop basilika, citron, vitlök och creme fraiche. Blanda ner röran i soppan när en minut återstår av pastans koktid. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med ett gott bröd.

    Liknande recept

    1 h 5 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben