Pastagulasch med gremolata
Denna soppan har blivit en favorit hos både stora och små.
Jag föredrar kyckling- eller kalkonfärs, men det går även bra med nöt-, bland- eller quornfärs.
Ingredienser
400 g kycklingfärs
100 g pasta t.ex. spaghetti bruten i småbitar
1 stor röd paprika
1 gul lök
4 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 dl creme fraiche
1,5 l ekologisk buljong
1 kruka basilika
1 citron
1 msk matfett
1 - 2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Instruktioner
- Hacka löken fint. Skär paprikan i 1,5 cm stora tärningar.
- Bryn färsen i matfettet i en gryta. Tillsätt lök, paprika, paprikapulver. Stek i ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, buljong och koka upp. Koka i ett par minuter innan du häller ner pastan i soppan, håll koll på pastans koktid och låt soppan sjuda.
- Gremolata: tvätta citronen och riv av det yttersta lagret på skalet. Riv vitlöken på rivjärnets finaste sida. Strimla basilikan. Blanda ihop basilika, citron, vitlök och creme fraiche. Blanda ner röran i soppan när en minut återstår av pastans koktid. Blanda allt och smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med ett gott bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)