Pastapaket med tomat, broccoli och sardeller

Serverar: 4 portioner

En riktigt god och lite ovanlig kombination av smaker. Rätten blir dessutom snygg vid servering när man ugnsbakar den i folie.

Ingredienser

  • 350 g orecchiette eller annan kort pasta (torkad eller färsk)
  • 200 g broccoli
  • 4 msk olivolja
  • 2 lätt krossade vitlöksklyftor
  • 1-2 peperoncino (chili torkade)
  • 250 g körsbärstomater
  • 4-5 sardellfiléer
  • 1 msk finhackad persilja
  • 10 basilikablad
  • 50 g färskriven parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt broccolin, skuren i små buketter när 5 minuter av koktiden kvarstår. Häll av vattnet i ett durkslag men spara lite av kokvattnet för att späda såsen.
    3. Hetta upp olivolja i en stekpanna, tillsätt krossad vitlök, peperoncino, tomater skurna i små bitar, sardellfiléer skurna i små bitar, finhackad persilja, strimlad basilika, salt och peppar.
    4. Fräs samman allt och späd eventuellt med lite kokvatten och låt såsen koka på låg värme i 5-8 minuter. Ta upp peperoncinon och vitlöken som kastas. Blanda i pasta och broccoli.
    5. Häll över såsen med pastan och broccolin på ett stort aluminiumfolieark eller fördela på mindre ark för portioner. Tillslut folien väl och sätt in i ugnen ca 3-5 minuter.
    6. Lägg foliepaketet på ett uppläggningsfat och servera pastan med färskriven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben