Pastasallad med kyckling

Serverar: 8-10 portioner

En jättegod sallad som jag ofta gör på sommaren.

Ingredienser

  • 500 g valfri pasta, till exempel penne eller skruvar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 6 vårlökar
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 200 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svart­peppar
  • 2 dl rucolasallad
  • Garnering
  • Kryddgrönt
  • Pesto
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • cirka 50 g pinjenötter
  • 1/2 dl olivolja
  • 50 g riven parmesan
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Börja med peston. Skala och finhacka vitlöken. Mixa basilika, pinjenötter och vitlök i en matberedare. Häll i oljan i en fin stråle och vänd till sist ner parmesanost och salt. Koka pastan al dente enligt förpackningens anvisningar. spola av pastan i kallt vatten och låt den rinna av. Blanda crème fraiche och gräddfil. Bena ur kycklingen och dela köttet i mindre bitar. Skölj, ansa och strimla vårlöken. Skala rödlöken och skiva den tunt. Kärna ur paprikan och strimla den. Skär fetaosten ­i kuber. Blanda alla ingredienser till pastasalladen i en generös skål eller på ett fat. Vänd till sist ner peston och rör om ordentligt. Garnera med kryddgrönt och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben