Serverar: 8-10 portioner
En jättegod sallad som jag ofta gör på sommaren.
Börja med peston. Skala och finhacka vitlöken. Mixa basilika, pinjenötter och vitlök i en matberedare. Häll i oljan i en fin stråle och vänd till sist ner parmesanost och salt. Koka pastan al dente enligt förpackningens anvisningar. spola av pastan i kallt vatten och låt den rinna av. Blanda crème fraiche och gräddfil. Bena ur kycklingen och dela köttet i mindre bitar. Skölj, ansa och strimla vårlöken. Skala rödlöken och skiva den tunt. Kärna ur paprikan och strimla den. Skär fetaosten i kuber. Blanda alla ingredienser till pastasalladen i en generös skål eller på ett fat. Vänd till sist ner peston och rör om ordentligt. Garnera med kryddgrönt och servera.
Härliga, enkla sommarrätter!
Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...