Pastasås med Kyckling och spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb och nyttig pastasås som (ändå) smakar otroligt gott!

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 300 g fryst spenat
  • 1 gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1,5 dl keso naturell
  • 50 g parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • Muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i lagom stora bitar och stek i oljan tills de får fin färg, salta och peppra
    2. Hacka löken och vitlöken. Tina spenaten i en kastrull, tillsätt ev lite vatten. Tillsätt löken och låt den bli lite mjuk. Riv parmesanen. Tillsätt keso och parmesan och låt smälta. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Krydda gärna extra med chili/paprikapulver eller annan krydda efter smak.
    3. Rör sist ner kycklingen i spenatsåsen och låt allt koka ihop en kort stund. servera med god pasta och ev lite extra parmesan!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben