Pastasåsbuffé - Mascarponesås

Serverar: 12 portioner

Passar på en buffé med olika pastasåser då receptet är till 12 bufféportioner, äter man det som ensamrätt blir det ca 4-6 portioner.

Ingredienser

  • 50 g torkad karljohanssvamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • Chilipeppar
  • 1 stor burk tomater, 480 g
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 knippa, finhackad persilja
  • 3 msk finhackad timjan
  • 3 msk finhackad oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 1 nypa socker
  • 3 msk mascarpone
  • 2 msk färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Blötlägg svampen i 15 minuter i 3 dl hett vatten, låt rinna av i en sil (spara spadet), torka och grovhacka.
    2. Skala och finhacka vitlöken och fräs den under omrörning i oljan i en panna tillsammans med önskad mängd chilipeppar. Tillsätt svamp och tomater och dela tomaterna med en gaffel. Rör ner grönsaksbuljong, 2 dl svampspad, balsamvinäger, rödvinsvinäger, kryddor och socker. Låt koka ca 25 minuter. Rör till sist ner mascarpone och parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben