Pastramigryta med syltlök och champinjoner

Serverar: 6 portioner

Lättlagad gryta med härliga smaker.

Ingredienser

  • 5 hg pastrami
  • 1 rödlök
  • 100 g syltlök
  • 400 g hela champinjoner, 1 stor burk
  • 3 dl kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 1 dl ketchup
  • 3/4 dl ajvar relish, mild (ta en starkare om du gillar stark mat)
  • Mörk maizenaredning
  • Smör till stekning
  • Soja
  • Servering
  • Nykokt pasta eller ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Strimla pastramin (den brukar vara uppskuren i tunna skivor, så det är bara att skära den i cm-breda strimlor)
    2. Hacka rödlöken och lägg i en gryta med fräsande smör. Lägg i de hela champinjonerna och syltlöken. Tillsätt den strimlade pastramin och låt alltsammans fräsa i 5 minuter.
    3. Tillsätt ajvar och ketchup och rör runt blandningen så att den fördelar sig ordentligt. Häll över fonden och grädden och låt koka upp. Red av till önskad tjocklek med majsena och avsluta med några droppar soja.
    4. Servera grytan rykande het tillsammans med nykokt pasta eller ris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben