Pastramikryddad fläskfilé

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Supergod på buffé till exempel.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 2 msk liquid smoke marinad
  • 1 ½ msk pepparmixkryddblandning
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 4 msk mango chutney
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Pensla fläskfilén med liquid smoke. Blanda pepparmixen och saltet. Rulla fläskfilén i kryddblandningen.
    2. Bryn den runt om i smör i en stekpanna, lägg över i en ugnssäker form. Stek i 60 minuter eller tills innertempen är 68 grader.
    3. Ta ut filén och pensla med mango chutney. Låt vila ca 30 minuter innan den skärs i tunna skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sockertroll1 13 april 2010

    Jätte gott. Mycket smak, man kan använda hel benfri kotlettrad som ett billigare alternativ. Perfekt till en buffé

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben