Patsa carbonara med zucchini

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Underbar carbonara för 4

Ingredienser

  • 3 st zucchini
  • 250 g penne pasta
  • 2 pkt bacon
  • Olivolja
  • Timjan
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Sås
  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 2 dl parmesanost
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär zucchinin i kvartar på längden och skär bort de porösa delarna i mitten. Skär sedan zucchinin på tvären i ungefär lika stora bitar och med ungefär samma form som pastan. Skiva eller klipp bacon i bitar.
    2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. I med en skvätt olivolja i en stor stekpanna och i med bacon och zucchini, i med svartpeppar och timjan(mängden kryddor är smaksak). Blanda äggulor, grädde och mesta delen av parmesanen i en skål, salta och peppra sparsamt. När pastan är klar häll av men spara lite pasta vatten.
    3. I med pastan i stekpannan och rör om, tag sedan av stekpanna från plattan och i med äggblandningen. OBS, rör snabbt om så det inte blir äggröra och späd med lite av pasta vattnet för att få en silkig konsistens.
    4. Smaka av med salt, peppar och resten av parmesanen och avnjut.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tussilago_Flikkan 23 maj 2011

    Detta receptet med zucchini är supergott! jag använder det varje gång! :)

    k_myhrberg 24 maj 2011

    samma här......därför jag la upp det på sidan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben