Pavlova med lemon curd och hallon

Serverar: 12 portioner

Söt, syrlig och vacker!

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1½ tsk majsstärkelse
  • Lemon curd
  • 1½ gelatinblad
  • 1½ dl pressad citronsaft
  • 2 dl socker
  • 6 ägg
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • Garnering
  • 250 g kesella kvarg hallon
  • 1 ask färska hallon, ca 125 g
  • ½ kruka citronmeliss
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt att vispa ca 5 minuter. Vänd ner majsstärkelsen. Klicka eller spritsa marängen till en botten, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in marängen i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen direkt till 125 grader. Grädda ca 45 minuter. Låt kallna helt.
    3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp citronsaft och 1 dl socker, låt svalna. Blanda ihop ägg och resten av sockret. Rör ner äggblandningen i citronlagen och värm till ca 83 grader under ständig omrörning. Klicka ner smöret och rör slätt. Ta upp gelatinbladen från vattnet och smält ner i lemon curden.
    4. Låt lemon curden kallna helt innan den bred på marängbottnen. Klicka på kvarg och toppa med hallon. Garnera med citronmelissblad och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben