Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt att vispa ca 5 minuter. Vänd ner majsstärkelsen. Klicka eller spritsa marängen till en botten, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in marängen i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen direkt till 125 grader. Grädda ca 45 minuter. Låt kallna helt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp citronsaft och 1 dl socker, låt svalna. Blanda ihop ägg och resten av sockret. Rör ner äggblandningen i citronlagen och värm till ca 83 grader under ständig omrörning. Klicka ner smöret och rör slätt. Ta upp gelatinbladen från vattnet och smält ner i lemon curden.
Låt lemon curden kallna helt innan den bred på marängbottnen. Klicka på kvarg och toppa med hallon. Garnera med citronmelissblad och pudra över florsocker.