Pavola med rabarber och jordgubbar

Serverar: 8-10 portioner

Rätten är glutenfri men innehåller mjölk och ägg protein. Laktosfri: använd laktosfri vispgrädde.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • ½ krm salt
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Garnering
  • 300 g rabarber
  • 2 msk strösocker
  • 500 g jordgubbar
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med matfett.
    2. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är fast. Vispa på låg hastighet i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger. Bred ut smeten i formen och gör en fördjupning i mitten av smeten.
    3. Sänk värmen till 125 grader. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Grädda ca 1½ timma. Stäng ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
    4. Skär rabarbern i bitar, lägg dem i en kastrull med sockret och låt smälta i hop på svag värme. Låt det kallna.
    5. Skär jordgubbarna i halvor. Vispa grädden med vaniljsockret.
    6. Lägg marängen på ett fat. Bred på grädden. Garnera med rabarbern och jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben