Penne e pomodorini al gratin - penne med gratinerade tomater

Serverar: 4 portioner

Pastan serveras med ugnsgratinerade tomater.

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater eller kvisttomater, halverade
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl riven mjuk pecorino (40 g)
  • 3/4 dl ströbröd
  • 350 g pasta penne
  • Tillbehör
  • riven pecorino eller parmesan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomaterna i en ugnssäker form. Ringla över olivolja.Salta och peppra. Strö över ost och ströbröd. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
    2. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Häll av pastan spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda pastan med tomaterna. Om pastan verkar torr, till sätt det sparade kokvattnet. Servera med pecorino eller parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben