Penne med sardeller

Serverar: 4 portioner

Tomatsås med fin sälta från sardeller, som toppas med fetaost och svarta oliver. En pasta med express!

Ingredienser

  • 400 g kort pasta, t ex penne eller farfalle
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 sardeller, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar körsbärstomater, á 400 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 40 g färsk spenat
  • 150 g fetaost
  • Svarta oliver
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Fräs vitlök och sardeller i olja några minuter. Häll i tomater och låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
    3. Blanda pastan med tomatsåsen och spenat. Toppa med fetaost, oliver och basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben