Pepparbakad fläskfilé med citronmarinerad blomkål

Serverar: 6-8 portioner

Fläskfilén får en aromatisk kryddsmak av både grön- och rosépeppar. Passar till buffé.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 1 msk nymald svartpeppar
  • 1 msk torkad grönpeppar, krossad
  • 1 msk torkad rosépeppar, krossad
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • Citronmarinerad blomkål
  • 800 g blomkål
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 tsk salt
  • 2 citroner, rivet skal
  • Blomkålspuré
  • 800 g blomkål
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • Garnering
  • ½ ask rucola
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in köttet med peppar och salt. Bryn köttet runt om i olja. Lägg det på ett ugnssäkert fat. Stek köttet mitt i ugnen till 65 graders innertemperatur, ca 40 minuter. Låt kallna. Skär köttet i breda skivor och lägg på ett serveringsfat. Bryt blomkålen i buketter. Skala och skiva löken. Fräs blomkål, lök och pressad vitlök i olivolja. Häll på buljong och tillsätt salt. Låt koka under lock ca 5 minuter tills blomkålen är mjuk. Häll bort buljongen och låt kallna. Blanda blomkålen med citronskal före servering.
    2. Bryt blomkålen till crèmen i buketter. Koka den riktigt mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Låt rinna av och krama ur vätskan i en handduk. Mixa slät med crème fraiche och smaka av med salt.
    3. Garnera fläskfilén med citronmarinerad blomkål och blomkålscrème. Strö över rucola och pinjenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben