Pepparbiff med dragonsmak

Mycket gott!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs eller fläskfärs
  • 1 ägg
  • ½ tsk smulad dragon
  • 1 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör till stekning
  • Sås
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1 msk smör till stekningen
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1-2 msk krossad grönpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1 msk viltfond
  • ½-1 tsk torkad dragon
  • Maizena till redning
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen med övriga ingredienser Forma biffar som steks i smör i medelvarm panna.
    2. Såsen: finhacka löken och fräs i den i smör tillsammans med den finhackade persiljan tillsätt de grovkrossade grönpepparkornen. Slå på vatten och grädde koka upp med lite maizena löst i lite vatten. Krydda med dragon och viltfond och låt såsen sjuda sakta i 5 minuter . Salta efter smak, lägg i biffarna så de får puttra lite i såsen.
    3. Stekt potatis och tomatsallad är gott till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 20 november 2008

    Hade glömt bort hur gott det är med dragon i maten, och såsen blev supergod. Tack för ett bra recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben