Pepparglaserad kycklingfilé med risotto

Serverar: 4 portioner

En god kombination, kyckling med pepparglaze och risotto.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • Pepparglaze
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1½ dl rött vin
  • 1½ dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk grovmalen blandad peppar
  • Svampfräs
  • 200 g svamp, t ex shiitake eller champinjoner
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 80 g babyspenat
  • Risotto
  • ½ lök
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl ris
  • 6½ dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Bryn filéerna runtom i smör. Lägg dem i en form. Skala och hacka löken. Fräs i smör med socker.
    2. Tillsätt vin, vatten, fond och peppar och koka ihop i 10 minuter. Pensla köttet med glazen och stek klart i 175 grader, ca 20 minuter. Pensla någon gång med glazen.
    3. Fräs svampen i smör. Krydda med salt och peppar och vänd ner spenaten. Servera kycklingen med rosotto (se nedan), svampfräs och ev resterande glaze (uppvärmd).
    4. Risotto: hacka löken och fräs i olja. Lägg i riset och vänd runt i oljan. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter. Salta och peppra och rör ner riven ost.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Helida 12 oktober 2008

    Vi har gjort detta recept två gånger nu och det är jättegott. Första gången såg jag fel och tog enbart grovmalen svartpeppar och denna gången tog jag blandad peppar. Vi tyckte faktiskt det var godare och med lite mer sting med enbart svartpeppar. Vi blandade ner svampfräset i risotton. Mums.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben