Pepparkryddad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Serveras med färskkokt pasta eller pressad potatis (pasta godast). En rätt som inte är så kraftig men ändå mycket smakrik.

Ingredienser

  • 600 gram Fläskfilé
  • Grovmalen grönpeppar
  • Grovmalen Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • salt
  • Smör+rapsolja till stekning
  • 30 gram riven parmesanost
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 2 matskedar majsenamjöl
  • 1 tesked Dijon senap
  • 1 matsked kinesisk soya
  • persilja
  • 1,5 tesked Köttbuljong
  • 1,5 tesked Grönsaksbuljong
  • 0,5 liter vatten
  • 1 gul lök
  • Instruktioner

    Putsa filen och skär den i 2,5 cm tjocka skivor. Ställ bitarna på högkant och platta ut med handen. Strö grönpeppar och salt på ena sidan svartpeppar och salt andra sidan. Lägg dom i pannan och bryn ca 3 minuter på varje sida i Smör+rapsolja. Lägg upp biffarna i en ugnssäker form. Koka upp vatten buljong och löken i en gryta. Låt det koka i ca 10 minuter blanda sedan i Crème Fraiche, Dijon senap, soya red med majsenamjöl smaka av med vitpeppar och salt. Slå såsen över biffarna strö över riven parmesanost sätt in i ugnen i 225 grader tills såsen kokar i kanterna. Ta ut och strö över hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben