Pepparotsströmming med äpple

Serverar: 6 portioner

Strömmingrätter till jul vill jag gärna ha, här är en variant.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • Ättikslag
  • 1½ dl ättiksprit (12%)
  • ½ dl salt
  • 1 l vatten
  • Pepparotsmarinad
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 3 msk färsk pepparot, riven
  • 2 salladslökar, fint skivade
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ dl bladpersilja, hackad
  • Dekoration
  • 1 rött äpple, i små tärningar
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av fileérna. Det går lättast om man börjar vid huvudändan. Pilla loss fileérna i mitten ovanför ryggfenan och dra försigtigt neråt.
    2. Blanda samman ättikslagen i en bunke och lägg ner strömmingen. Låt den stå över natten i kylen.
    3. Ta upp fileérna ur ättikslagen och låt dem rinna av. Blanda samman pepparotsmarinaden.
    4. Varva marinad och strömming i en burk eller skål,så att strömmingen blir täckt med marinad. Täck över med plastfilm. Låt sillen stå kallt ett dygn innan den ska ätas.
    5. Blanda äppletärningar strax före serveringen. Rulla strömmingen och lägg upp den på ett serveringsfat. Dekorera med bladpersilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben