Pepparrotsbröd i bakmaskin

Gjorde detta bröd för att ha vid tillagning av landgångar, där jag ville ha lite mer smak än på vanligt vitt bröd. Resultatet blev mycket lyckat med en lätt pepparrotssmak. Brödet blev även extra saftigt genom den nästan fördubblade smörmängden mot normalt.

Ingredienser

  • 33 cl vatten
  • 50 g smör
  • 1 ¾ tsk salt
  • 2 msk torrmjölk
  • 2 msk socker
  • 540 g vetemjöl (9 dl)
  • 1 ½ tsk torrjäst
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • Instruktioner

    Tillsätt alla ingredienser utom pepparroten i bakmaskinens degbunke i den ordning de står i ingredienslistan. Starta maskinen på normalprogram 900 g bröd. Vid pipet för andra knådningen tillsätts pepparroten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben