Pepparrotsfylld fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Här har vi fyllt fläskfilén med pepparrot och dijonsenap och serverar den med en läckert fluffig och vårgrön sås. Är det fest så är det!

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 3/4 msk dijonsenap
  • 2 msk riven pepparrot
  • Smör
  • Sås
  • 1 st scharlottenlök
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 ½ dl vitt vin
  • Instruktioner

    Skär ett djupt snitt längs med hela filén och vik upp den Krydda med salt & peppar Bred på senap och strö över pepparrot, vik ihop och fäst med tandpetere eller bind om med steksnöre Sätt ugnen på 150 gr Bryn filén runtom i en stekpanna Lägg över på ugnsfat Efterstek mitt i ugnen c:a 20 min Ta ut köttet och låt det vila en stund under folie. Sås: Finhacka löken Koka alla ingredienserna under lock c:a 5 min Mixa såsen slät och skummig Skär köttet i skivor Häll såsen över köttet och bjud färskpotatis och morötter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Kedocas 29 mars 2009

    Jättegott! Jag gillar inte ärter och skippade därför dessa i såsen. Smakade av med lite pepparrot istället. Serverade med pressad potatis och baconstekta sockerärter. Trots att vi hade haft två förrätter kändes det lite snålt med kött (till tre tjejer) men så är man ju en matglad skåning också.

    matis17 18 juli 2011

    Väldigt gott, uppskattad av hela familjen :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben