Pepparstek i whiskygräddsås

Serverar: 4 portioner

Festmat

Ingredienser

  • 3 msk svartpepparkorn, krossade
  • 4 minutbiffar a 175 g
  • 2 msk solros eller olivolja
  • Grönsak efter säsong, till servering
  • Whiskygräddsås
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk oxbuljong
  • 2-3 msk maltwhisky
  • Instruktioner

    1. Pressa ner svartpepparkornen i köttet så att det täcks.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i köttet.
    3. Lyft upp köttet och håll det varmt. Häll av oljan
    4. Blanda grädde, buljong, whisky och eventuellt köttsaft i en skål och häll blandningen i stek- pannan. Värm under omrörning och häll sedan såsen över köttet.
    5. Servera genast tillsammans med grönsaker efter säsong

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben