Per Morbergs chilimarinerade kycklingvingar

Serverar: 4 portioner

En gott tilltugg till ett glas öl eller vin.

Ingredienser

  • 1 kg färska kycklingvingar (eller djupfrysta)
  • Marinad
  • 1 dl tamarisoja
  • ½ dl chilisås
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 dl olivolja
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 msk strösocker
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225ºC.
    2. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott.
    3. Rulla och doppa kycklingvingarna i såsen och ställ dem sedan med ett litet ben uppåt i en ugnsform. Häll resten av marinaden över vingarna.
    4. Ställ in formen i ugnen och ugnsstek vingarna i 20-25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben