Pernillas Biskvier

Serverar: 10-15 portioner

Verkligen en liten smarrig mumsbit till fikat

Ingredienser

  • Bottnar
  • 300 gr Mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Smörkräm
  • 300 gr rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vanilj
  • 3 tsk kakao, variation en kapsyl Punch
  • Glasyr
  • Ca 20 gr cocosfett
  • 1 st Mörkchokladkaka
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175-200 C BOTTNAR: Riv mandelmassan Dela ett ägg ./ blanda mandelmassan o vitan Tag en tesked ca ,Klicka upp på plåt med bakplåtspapper Låt vila i 5-6 min därefter in i ugnen mitt i . Skall vara inne 10-12 min . Låt svalna på plåten.Pilla loss dom .
    2. SMÖRKRÄM: Rör samman alla ingredienserna bred ut krämen på bottnarna skall bli som en liten topp i mitten . Ställ svalt i kylen en stund . Under tiden skall man smälta choklad / cocos fettet över vatten bad . (Har man inte cocos fett går det bra ändå) Tag varje kaka på en tandpetare o doppa ner kakan med den krämiga delen snabbt.
    3. Ha gärna ett bakplåtspapper på en bricka där man lägger kakorna när dom är doppade . Obs. ställ kakorna svalt

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16
    3.6
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben