Pernillas räksmörgås

Serverar: 4-6 portioner

Jättegoda! Har inga direkta mått på mängden ingredienser , brukar göra "på känn.".

Ingredienser

  • Brödskivor, t ex vitt franskbröd
  • Smör
  • 4-5 hårdkokta ägg
  • 2 äpplen (gärna syrliga)
  • 3 dl gräddfil
  • Majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kg räkor med skal
  • Instruktioner

    1. Hacka äggen och äpplena grovt. Äggen ca 2 cm bitar och äpplena 1 cm bitar. Lägg i skål/bunke.
    2. Blanda i gräddfil och majonnäs efter smak och hur tjock/lös man vill ha "röran". Smaksätt med salt och peppar.
    3. Smöra brödet och lägg på en tallrik. Lägg på en stor klick med röran och sedan skalade räkor uppepå det. Ev dekorera med citronskiva och dillkvist.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben