Persikopaj med engelsk marmelad

Serverar: 4-6 portioner

Persikopaj som blir extra smakrik med engelsk marmelad på toppen. Ur Allers nr 9/12.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4 - 6 persikohalvor, färska eller konserverade
  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl gräddfil
  • Ca 100 g björnbär
  • Ca 4 msk engelsk marmelad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Pajdeg: Nyp ihop ingredienserna och knåda ihop till en slät deg. Kavla ut degen tunt och klä en smord pajform eller 4-6 smorda portionsformar med degen. Ställ dem i frysen ca 20 minuter.
    3. Låt persikorna rinna av om du använder konserverade. Skala färska persikor och ta bort kärnorna. Skär persikorna i tunna skivor.
    4. Vispa äggulorna fluffigt med socker. Blanda ned mandelmassa, vetemjöl och gräddfil. Fördela persikor och björnbär i formen och häll över smeten. Skeda över marmeladen.
    5. Grädda i 30-35 minuter. Låt pajen bli ljummen eller rumstempererad och servera den gärna med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben