Persikopaj med mascarponekräm

Serverar: 8 portioner

En läcker och lättlagad paj med frasig botten. Perfekt som efterrätt i sommar!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl socker
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • ½ vaniljstång
  • 200 g mascarponeost
  • 2 msk honung
  • Topping
  • 4 persikor
  • 4 msk flytande honung
  • Mörk choklad, riven
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda vetemjöl, havregryn och socker. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en ugnsform, ca 22 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Låt den svalna.
    3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Mixa mascarpone, honung och vaniljfrön till en slät kräm och fördela på pajbotten. Halvera och kärna ur persikorna. Skär dem i skivor och lägg dem i ett vackert mönster på pajen. Ringla över honung. Riv mörk choklad över pajen och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben