Det här är en riktig sommarefterrätt - färska persikor med färska hallon och grädde. Det är roligt att kunna njuta av både bär och frukt i säsong, men glöm för den skull inte att spara något för höst och vinter!
Ingredienser
4 färska persikor
3 dl vatten
1 dl socker
1/2 l hallon
1/2 msk maizena eller potatismjöl
2 dl vispgrädde
färska hallon
Instruktioner
- Skölj persikorna. Doppa dem i kokande vatten ett ögonblick och dra av skalet.
- Koka upp vatten och socker, dela persikorna och ta ur kärnorna. Låt persikohalvorna sjuda några minuter i sockerlagen tills de är precis mjuka och genomkokta. Låt dem svalna i lagen.
- Mosa hallonen. Lägg dem i en kastrull. Blanda ned maizena eller potatismjöl i ca 1 dl av den kalla sockerlagen och tillsätt detta till hallonen. Låt hallonblandningen sjuda upp under ständig omrörning och låt den sedan kallna.
- Lägg persikohalvorna i portionsskålar och häll över hallonsåsen. Låt stå kallt ca 1 timme.
- Vispa grädden till hårt skum. Garnera med grädde och färska hallon och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)