Persikor med kokostopping

Serverar: 8 portioner

Persikan är en saftig frukt med frisk, söt smak. Lika god färsk som konserverad. I denna paj kommer den till sin rätt. Persika och kokos är en ljuvlig kombination.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 4-6 hela persikor
  • 100 g riven kokos
  • 2 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt samman mjöl, socker, matfett och äggula, för hand eller i en matberedare.
    2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Fäst en remsa aluminiumfolie runt kanten. Då glider inte pajkanten ner under förgräddningen.
    3. Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter.
    4. Gör fyllningen. Skålla persikorna genom att doppa dem någon minut i kokande vatten. Låt persikorna svalna. Ta bort skalet och halvera persikorna. Ta bort kärnorna. Skär fruktköttet i klyftor. Fördela klyftorna i pajskalet.
    5. Rosta kokosen i en het, torr stekpanna. Se upp så att den inte bränns vid.
    6. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner sockret och kokosen i äggviteskummet. Spara lite kokos till garnering. Bred kokosmassan över persikorna. Strö över resten av kokosen. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben