En läcker fruktdessert som avslutning på en god middag är alltid gott. Prova gärna dessa söta persikor med mandelfyllning.
Ingredienser
4 mogna persikor
50 g mandelbiskvier
50 g sötmandel, hackad
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
½ dl marsalavin eller vatten
1 msk smör
Florsocker
Instruktioner
Skölj persikorna, halvera dem och ta ut kärnan. Gröp ur persikorna ytterligare, cirka hälften av fruktköttet, där kärnan har suttit. Hacka fruktköttet fint och lägg det i en skål.
Hacka mandelbiskvierna fint. Blanda mandel, mandelbiskvier och persikohack. Rör ner florsocker och vaniljsocker. Separera ägget och rör ner äggulan i blandningen. Rör om till en smidig massa.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitan till ett hårt, vitt skum och vänd ner den i persikofyllningen.
Ställ persikorna i en ugnsfast form med snittytan uppåt och droppa över vinet. Fördela fyllningen i persikohalvorna och lägg en liten klick smör på toppen.
Ställ in formen i ugnen och grädda 15-20 minuter tills fyllningen är gyllenbrun. Sikta florsocker över persikorna och servera dem genast med vaniljglass eller vaniljsås.