Pertans hemlagade köttsopppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 300 gr högrev
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök (det vita)
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit kålrot
  • 3 morötter
  • 1 pkt gröna ärtor
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist lagerblad (obs färska lagerblad är mycket mildare). Om ni har torkade blad räcker det med tre
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet och lägg i salt, kryddorna och löken i klyftor. Låt koka sakta tills det är mört, ca 1 timma (skumma bort ev skum). Skala rotfrukterna och skär i tärningar eller skivor. Sköj och skiva purjolöken. Tag upp köttet och koka rotfrukterna knappt mjuka, ca: 25 miunuter. Lägg i purjolöken och koka ytterligare 5 minuter. Tärna köttet eller skär i skivor, om det behövs - smaka av ytterligare med salt och peppar. Servera med en ostmacka, mums...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben