Peruanska potatisbakelser

Serverar: 4 portioner

Otroligt vacker bakelse med två goda lager.

Ingredienser

  • Lager 1
  • ½ kg fast potatis
  • 1 kruka koriander, skuren
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 tsk gurkmeja
  • Havssalt
  • 3 msk majsolja
  • Lager 2
  • 200 g räkor, grovhackade
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 1 kruka dill, finskuren
  • 2 cm ingefära, tunt skivad och strimlad
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 1 msk wasabi
  • Garnering
  • Laxrom
  • Dill, skuren
  • Instruktioner

    1. Lager 1: Koka potatisarna i saltat vatten ca 30 minuter. Mixa koriandern (hela växten ska med) med lite vatten. Skala och pressa potatisen, blanda med koriander, sambal oelek, gurkmeja och salt. Droppa i lite av oljan i taget. Blanda inte för mycket och för länge, då blir smeten seg.
    2. Lager 2: Skär kryddorna fint, skiva och strimla ingefäran. Blanda alla ingredienser.
    3. Använd en rund form utan botten, ca 4 cm i diameter, för att forma potatisbakelsen. Börja med att lägga potatisblandningen i botten. Sedan lägger du ett lager av räkröran. Lyft bort formen och upprepa. Garnera med laxrom och dill.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben