Pestofylld kycklingfilé med svamprisotto

Serverar: 4 portioner

Ska prova göra detta. Jag tycker mycket om pesto så det blir nog perfekt för mig.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • ½ dl pesto
  • 4 skivor bacon
  • Risotto
  • 250 g svamp (champinjoner, karl-johansvamp eller kantareller)
  • 2 scharlottenlökar
  • 3 dl arborioris
  • 7-8 dl buljong
  • 1½ dl nyriven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200º
    2. Skär en djup ficka längs med filéerna. Fyll fickorna med pesto. Rulla en baconskiva runt varje filé. Fäst med tandpetare eller köttnål.
    3. Bryn filéerna lätt i lite matfett. Lägg dem ien eldfst form. Stek dem i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter eller tills filéerna är genomstekta.
    4. Ansa svampen och dela i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett så att löken blir glansig och mjuk utan att få färg.
    5. Tillsätt riset och låt det fräsa några minuter. Späd med cirka hälften av buljongen och låt det koka på svag värme. Tillsätt mera buljong i omgångar tills buljongen är slut. Rör då och då i risotton. Rör ner parmesanost och smaka av med salt och peppar.
    6. Bjud kycklingfiléerna med risotton och en sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben