Philadelphia- och laxpasta med smak av pepparrot

Serverar: 4 portioner

Philadelphiaost ger en krämig och fyllig smak till pastasåsen.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • Smör att steka i
  • 3 dl kaffegrädde
  • 150 g philadelphiaost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk färsk finriven pepparrot
  • 200-300 g gravad lax
  • Servering
  • Kokt pasta
  • Finriven pepparrot
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och skär äpplet i tärningar (skalet kan vara kvar) Fräs löken i smör i en stekpanna. Tillsätt äpplet efter en stund.
    2. Rör ner kaffegrädde och klickar med philadelphiaost. Koka ihop till en krämig sås. Smaka av med salt, peppar och pepparrot. Skär laxen i breda strimlor.
    3. Servera pastasåsen med nykokt pasta, lax och rucola. Strö på finriven pepparrot och dra några varv med svartpepparkvarnen.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben