Philadelphiaostfyllda hallonmuffins

Serverar: 6 portioner

Då fyllningen i dessa muffins bli ganska lös vid gräddning är det viktigt att använda amerikanska muffinsformar. Dessa ger bättre stadga och förhindrar att smeten rinner över kanten av formen.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1/2 pkt Philadelphiaost
  • 2 dl färska eller frysta hallon
  • 1/2 dl vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa smält smör och socker med elvisp. Vispa i äggen. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Rör ner med slev.
    2. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev.
    3. Blanda Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål.
    4. Häll ca 1 cm smet i botten av formarna. Lägg i ca fyra hallon och en klick Philadelphiaost.
    5. Häll ned smet i formarna så att nästan hela formen är full. Toppa med några hallon. Grädda i ugnen i ca 15 min i 200°C.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    marda 9 maj 2008

    Jättegoda och enkla att göra, behövde dock lite längre gräddningstid.

    Carro67 18 juni 2008

    Jag ger full pott för dessa saftiga och suveränt goda muffins. De gick åt direkt när jag bjöd på dem. Tack för ett gott muffinsrecept.

    sseheha 14 maj 2009

    Godaste muffins jag har ätit!

    odenanzo 1 juni 2010

    Sååå goda! Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben