Då fyllningen i dessa muffins bli ganska lös vid gräddning är det viktigt att använda amerikanska muffinsformar. Dessa ger bättre stadga och förhindrar att smeten rinner över kanten av formen.
Ingredienser
150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1/2 pkt Philadelphiaost
2 dl färska eller frysta hallon
1/2 dl vaniljsocker
Instruktioner
Vispa smält smör och socker med elvisp. Vispa i äggen. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Rör ner med slev.
Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev.
Blanda Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål.
Häll ca 1 cm smet i botten av formarna. Lägg i ca fyra hallon och en klick Philadelphiaost.
Häll ned smet i formarna så att nästan hela formen är full. Toppa med några hallon. Grädda i ugnen i ca 15 min i 200°C.
Jättegoda och enkla att göra, behövde dock lite längre gräddningstid.
Jag ger full pott för dessa saftiga och suveränt goda muffins. De gick åt direkt när jag bjöd på dem. Tack för ett gott muffinsrecept.
Godaste muffins jag har ätit!
Sååå goda! Tack för receptet!