Philadelphiaostfyllda hallonmuffins

Jättesmarriga! Använda amerikanska muffinsformar. Dessa ger bättre stadga.

Ingredienser

  • 150 g smör/margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1/2 pkt Philadelphiaost
  • 2 dl färska eller frysta hallon
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • Kristyr
  • 2 tsk meringue (äggvitepulver)
  • 2 msk vatten
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa smör och socker med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Rör ner med slev. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev. Blanda Philadelphiaosten, florsocker och vaniljsockret i en annan skål. Häll 1 cm smet i botten av formarna. Lägg i ca fyra hallon och en klick Philadelphiaost.
    2. Häll ned smet i formarna så att nästan hela formen är full. Grädda i ugnen i ca 15 min i 200°C.
    3. Ta ut och låt svalna! Blanda kristyr. Färga med karamellfärg. Klicka över muffinsen och bred ut. Ganera med ex. färska hallon.
    4. Kristyr: Rör ihop äggvitepulver och vatten, tillsätt därefter florsocker (tills det blir lite trögt att röra om). Spritsa sedan efter önskemål. Garnera med silverkulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben