Pho pad phom kari

Serverar: 1-2 portioner

Krabba i gul curry. Den kan göras på krabbklor, krabbkött eller en blandning av krabbkött och räkor. " Prik yuak " är en söt grön chili. Får du inte tag på den kan antingen grön paprika eller jalapeno på burk användas.

Ingredienser

  • 2 dl krabbkött
  • 1 msk vitlök, skiva så tunt du kan
  • 2 msk fiskfond
  • 1 tsk phom karrii (thailändsk curry)
  • 1 msk ljus sojasås
  • En nypa socker
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk lök, thai eller challoten, tunt skivad
  • 2 salladslök, tunt skivad
  • 1 msk urkärnad prik yuak
  • Garnering
  • Korianderblad
  • Limeblad
  • Gurka
  • Instruktioner

    1. Hetta upp matolja i en wokpanna och fräs lök och vitlök. Tillsätt fiskfond, sojasås och fisksås och fräs tills krabban är nästan färdig. Tillsätt övriga ingredienser.
    2. Täck ett fat med salladsblad och häll krabbcurryn ovanpå. Garnera med korianderblad, limeblad och gurkskivor.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben