Pias goda kycklingfilé

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

God "bjudrätt" som till viss del kan förberedas dagen före

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 dl kärnfria oliver, gärna svarta
  • 1 dl soltorkade marinerade tomater (på burk)
  • 1 dl blandat färsk basilika och timjan eller bara basilika
  • DRESSING
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingen, salta och peppra. Stek i ugnen i 15 min eller tills kycklingen är genomstekt. Stick i den med en provsticka (kycklingsaften ska vara helt klar utan rosa inslag), eller skär ett snitt med in kniv. Låt svalna och ställ kallt. Detta kan göras dagen före.
    2. 3 timmar innan rätten ska serveras skivar du kycklingen, strimlar tomater och kryddor och hackar/skivar oliver. Skaka/vispa ihop dressingen. Lägg upp kyckling, tomater, oliver och grönt på ett serveringsfat och häll dressingen över. Ställ in i kylen igen.
    3. Ta fram fatet strax innan maten ska serveras. Servera med ugnsrostade rotsaker, klyftpotatis eller stekt potatis och bearnaisesås. Det går bra med kall färdigköpt sås, t ex Lohmanders, varm hemmagjord sås eller på gjord på pulver.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.3
    40 min
    4
    13

    Kommentarer (2)

    ingospice 11 april 2012

    fläskfile el kyckling?

    hondjavulen 12 april 2012

    Det fungerar med fläskfilé också men ursprungsreceptet som jag har fått är med kyckling

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben