Picklade äpplen

Serverar: 4 portioner

Passar bra till lamm och vilt.

Ingredienser

  • 3 små syrliga röda äpplen (ca 300 g)
  • ½ gul lök
  • ½ dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 lagerblad
  • ½ msk finhackad ingefära
  • 5 kryddpepparkorn
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken i strimlor.
    2. Koka ihop ättika, socker, vatten, kanelstång, lagerblad, ingefära, kryddpepparkorn och lök i en kastrull ca 2 minuter.
    3. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
    4. Lägg äpplena i kastrullen och låt sjuda ca 3 minuter under lock.
    5. Ta från värmen och låt svalna. Förvara i en ren glasburk i kylen fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben