Picklade äpplen
Serverar:
4 portioner
Passar bra till lamm och vilt.
Ingredienser
3 små syrliga röda äpplen (ca 300 g)
½ gul lök
½ dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1½ dl vatten
1 kanelstång
1 lagerblad
½ msk finhackad ingefära
5 kryddpepparkorn
Instruktioner
Skala och skär löken i strimlor.
Koka ihop ättika, socker, vatten, kanelstång, lagerblad, ingefära, kryddpepparkorn och lök i en kastrull ca 2 minuter.
Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Lägg äpplena i kastrullen och låt sjuda ca 3 minuter under lock.
Ta från värmen och låt svalna. Förvara i en ren glasburk i kylen fram till servering.
Liknande recept
Röd vinbärssylt med äpple
10
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Kycklinggryta med äpple och ädelost
4.3
3-4
1
Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme
40 min
4
Ugnskyckling med rotsaker och äpple
1 h 10 min
3-4
Mos på potatis och äpplen
5
4
Geléfyllda äpplen
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!