Picklade äpplen och betor
Serverar:
6-8 portioner
Sötsyrliga äpplen och betor piggar alltid upp.
Ingredienser
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättikssprit, 12%
3 cm skivad ingefära
3 rödbetor
2 äpplen, t ex Aroma
Instruktioner
Koka upp vatten, socker, ättika och ingefära. Rör tills sockret lösts upp. Skala rödbetorna. Hyvla rödbetor och äpplen tunt, gärna på mandolin.
Varva betor och äpplen i en burk och slå över den ljumma lagen. Låt stå minst 20 minuter före servering.
Liknande recept
Röd vinbärssylt med äpple
10
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Kycklinggryta med äpple och ädelost
4.3
3-4
1
Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme
40 min
4
Ugnskyckling med rotsaker och äpple
1 h 10 min
3-4
Mos på potatis och äpplen
5
4
Geléfyllda äpplen
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!