Pikanta tomatpajer

Serverar: 16 portioner

Spröda minipajer passar utmärkt som mellanmål. Tillsammans med en sallad passar de även att servera som huvudrätt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4 tomater
  • 1 knippa basilika
  • 200 g fetaost, mager
  • 100 g ost, mellanlagrad
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll mjölet i en matberedare. Skär matfettet i tärningar och lägg det ovanpå mjölet. Kör ingredienserna till en grynig massa. Späd med kallt vatten, lite åt gången tills en degboll bildas. Stanna maskinen och ta upp degen. Lägg den på en mjölad tallrik, platta till den och ställ in i kylskåpet, minst 30 minuter.
    2. Dela under tiden tomaterna i 4 delar. Ta bort blomfästet och kärnorna. Skär fruktköttet i bitar. Skölj basilikan, skaka den torr mot hushållspapper, nyp av bladen och strimla den. Tärna fetaosten och blanda den med tomatbitarna och basilikan.
    3. Riv osten fint. Vispa sönder äggen i en skål och blanda med ost och mjölk. Salta och peppra. Värm ugnen till 225 grader.
    4. Dela degen i 16 bitar. Klä formarna med degen, tryck ut den mot sidorna.
    5. Fördela tomat- och ostblandningen i pajskalen och häll över ägg- och mjölkblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills ytan är gyllenbrun och äggblandningen har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben