Pilgrimsmussla i grön sparrissoppa

Serverar: 4 portioner

Festligt recept på sparrissoppa.

Ingredienser

  • 16 gröna sparrisar
  • 2 msk smör
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 pilgrimsmusslor à 50 g
  • Grovt havssalt
  • 80 g kaviar
  • 8 kokta gröna sparrisar
  • Instruktioner

    1. Skär den råa, gröna sparrisen i bitar och fräs tillsammans med schalotten- och vitlöken i smöret utan att det tar färg. Fyll på med vin, buljong och grädde. Krydda med salt och peppar. Koka tills sparrisen är mjuk, mixa och sila soppan.
    2. Halstra pilgrimsmusslorna i varm panna med olivolja, ca 1 min på varje sida. Krydda med havssalt.
    3. Lägg musslan i djup tallrik, toppa med kaviar. Garnera med två kokta sparrisar. Häll den varma soppan runt musslan. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben