Pilgrimsmussla med rosévinägrett

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Underbar sommarförrätt eller som huvudrätt, gör då portionen lite större

Ingredienser

  • 4 pilgrimsmusslor
  • 70 g babyspenat eller annan bland sallad
  • 1 knippe sparris
  • 1 näve valnötter
  • Vinägrett
  • 1 lime
  • 3 msk olivolja
  • 5 msk rosévin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till vinägretten. Stek pilgrimsmusslorna, hastigt på både sidorna. Lägg ner sparrisen i kokande vatten, koka bara någon minut så sparrisen bibehåller sin spänst. Ta upp och skölj hastigt i kallt vatten.
    2. Lägg lite sallad på varje tallrik, sedan 1 pilgrimsmussla, några sparrisar, lite av välnötterna och sist ringla vinägretten över.
    3. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben