Pilgrimsmusslor i fänkålsfond

Serverar: 4 portioner

Färsk fänkål tar fram det bästa hos musslorna, det här är en perfekt lätt,elegant och nyttig förrätt.

Ingredienser

  • 1 fänkålsstånd
  • 1½ dl crème fraiche
  • ½ dl fiskfond
  • 3 msk rapsolja
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl fiskbuljong
  • 4 salladslökar, skivade diagonalt
  • 12 pilgrimsmusslor
  • Slätbladig persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Ansa fänkålsståndet och skär fänkålen i tärningar, ca 1 cm stora. Blanda crème fraiche och fiskfond och ställ åt sidan tills rumstempererat.
    2. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad kastrull och lägg i lök och fänkål. Bryn på låg värme 6-8 minuter tills fänkålen är mjuk. Tillsätt det vita vinet och fräs under omrörning. Tillsätt buljongen och koka upp. Låt sjuda svagt cirka 20 minuter.
    3. Tillsätt salladslök och pilgrimsmusslor och koka upp. Rör ner crème fraiche och fiskfond, koka upp låt sjuda cirka 2 minuter tills pilgrimsmusslorna är genomkokta. Smaka av med fiskfond, garnera med persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben