Pilgrimsmusslor i wasabiaioli

Serverar: 4 portioner

Grillade sötaktiga och matiga pilgrimsmusslor på en fin salladsbädd och till det en spännande majonnässås med japansk inspiration.

Ingredienser

  • ½ dl olivolja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 12 färska eller 24 djupfrysta pilgrimsmusslor
  • Blandad grönsallad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 16-20 halverade cocktailtomater
  • 2 lime i tunna klyftor
  • Wasabiaioli
  • Ca ½ tsk havssalt
  • 1 äggula
  • 2 dl neutral matlagningsolja, t ex solrosolja
  • 1½ msk wasabi på tub
  • Instruktioner

    1. Gör först aiolin. Blanda salt och äggula i en skål. Droppa i lite olja i taget under kraftig omrörning, droppvis i början, sedan med en tunn stråle under kraftig vispning för hand tills aiolin är tjock och glänsande. Blanda ner wasabi efter smak.
    2. Sätt ugnen på grillvärme. Förbered därefter musslorna. Rör ihop olja, citronsaft, salt och svartpeppar i en skål. Vänd ner musslorna så att de täcks av marinaden och låt dem dra tio minuter.
    3. Ta upp musslorna ur marinaden och låt dem rinna av. Grilla på galler i ugnen cirka 1½ minut på varje sida. De är färdiga om de ger efter lite när du trycker på dem.
    4. Arrangera sallad, rödlök, tomater och limeklyftor på fyra tallrikar.Lägg på musslorna och ringla över wasabiaiolin. Förvara överbliven aioli i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben