Pilgrimsmusslor med blomkålsmos och örtolja

Serverar: 4 portioner

En god förrätt med spännande smaker!

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 8-12 pilgrimsmusslor, färska eller frysta
  • Örtolja
  • ½ kruka basilika
  • 3 kvistar bladpersilja
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Blomkålsmos
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½-1 dl grädde
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Mixa ingredienserna till örtoljan. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skär blomkålshuvudet i buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Häll av vattnet och mixa blomkålen med ½ dl grädde till en jämn konsistens.
    3. Häll moset i en kastrull och låt det koka ihop. Tillsätt mer grädde om det behövs. Smaka av med salt och vitpeppar. Ta kastrullen från värmen och blanda försiktigt ner parmesanosten.
    4. Hetta upp en stek- eller grillpanna med lite olivolja och stek pilgrimsmusslorna 1 minut per sida. Strö på salt och svartpeppar. Fördela musslorna över moset och ringla lite örtolja runt om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben