Pilgrimsmusslor med korngrynsrisotto och vitlöksskum.

Serverar: 4 portioner

Stekta pilgrimsmusslor med underbart god korngrynsrisotto som serveras med ett vitlöksskum.

Ingredienser

  • 4 pilgrimsmusslor
  • Risotto
  • 100 g korngryn
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 10 g smör
  • 10 g riven parmesan
  • Olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Vitlöksskum
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl grädde
  • 1 ½ dl kycklingbuljong
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Risotto: Finhacka schalottenlöken. Värm upp olivolja, fräs korngrynen och schalottenlök, slå över vinet och buljongen. Sjud på svag värme i 30 minuter. Rör ner smör och parmesan, smaka av med salt och vitpeppar.
    2. Vitlöksskum: Finhacka vitlöken, koka upp med buljong och grädde. Koka ihop tills hälften återstår. Mixa helt slätt och smaka av med salt och vitpeppar.
    3. Grilla pilgrimsmusslorna eller stek dem. Lägg lite korngrynsrisotto i botten på en djuptallrik, toppa med pilgrimsmusslan och avsluta med vitlöksskum.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben