Pilgrimsmusslor och saffransrisotto

Serverar: 2 portioner

En passande middag till helgen. Gott i är vitt vin, grön sparris och riven parmesanost.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 paket saffran
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl risottoris, t.ex. arborio el carnaroli
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 7-8 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 knippe grön sparris
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk parmesanost, riven
  • 1 citron, saften
  • Instruktioner

    1. Fräs hackad gul lök och saffranet i olivolja. Tillsätt risottoris. Rör om och fyll på med vitt torrt vin. Häll också över hönsbuljongen. Låt puttra ca 20 minuter.
    2. Koka under tiden den gröna sparrisen, låt den inte bli för mjuk! Skär sparrisen i bitar och vänd ner i det färdigkokta riset. Smaksätt med salt och peppar och riven parmesanost.
    3. Pensla pilgrimsmusslorna med lite olja. Krydda med salt och peppar. Stek dem hastigt i en panna. Pressa över aningen citron. Servera med risotton och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben