Piri piri sås

En något mildare variant av den annars extremt starka såsen. Det blir ca 2 dl sås.

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 10 chilifrukter
  • 4 msk pressad citron
  • 3 tsk socker
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk ingefära, färsk, hackad
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Grilla paprikorna i ugnen i 225 grader tills de blir svärtade runtom. Låt svalna något, skala och kärna ur.
    2. Kärna ur nästan alla chilifrukterna men spar några kärnhus. Det är där som det mesta av hettan sitter.
    3. Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Mixa tills det blir ganska slätt.
    4. Häll upp på väl rengjord glasburk. Förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chili
    Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben