En något mildare variant av den annars extremt starka såsen. Det blir ca 2 dl sås.
Ingredienser
2 röda paprikor
10 chilifrukter
4 msk pressad citron
3 tsk socker
1 msk olivolja
1 msk ingefära, färsk, hackad
½ msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
2 vitlöksklyftor
Instruktioner
- Grilla paprikorna i ugnen i 225 grader tills de blir svärtade runtom.
Låt svalna något, skala och kärna ur.
- Kärna ur nästan alla chilifrukterna men spar några kärnhus. Det är där som det mesta av hettan sitter.
- Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Mixa tills det blir ganska slätt.
- Häll upp på väl rengjord glasburk. Förvara i kylskåp.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Chili
Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att re...