Pistage och kardemummakakor

Serverar: 30 portioner

Möra kakor med smak av pistage, kardemumma och citron.

Ingredienser

  • 250 g rumsvarmt osaltat smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 50 g hackade pistagemandlar
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Blanda i citronskal och pistagemandlar. Sikta ned mjölsorterna i smörblandningen och tillsätt kardemumma. Vänd sedan runt blandningen till en mjuk deg. Täck med plastfolie och låt den stå kallt i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 160 grader. Lägg bakplåtspapper på plåtar. Forma degen till matskedsstora kulor och lägg dem med 4 cm mellanrum på plåtarna. Platta till dem så att de blir ca 4 cm i diameter.
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. De ska vara lätt gyllene undertill när de är färdiga. Låt dem svalna på plåtarna i några minuter innan de får kallna helt på ett galler.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben