Pistage och kardemummakakor
Möra kakor med smak av pistage, kardemumma och citron.
Ingredienser
250 g rumsvarmt osaltat smör
1 ½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
1 tsk finrivet citronskal
50 g hackade pistagemandlar
4 ½ dl vetemjöl
1 dl rismjöl
1 tsk malen kardemumma
Instruktioner
- Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Blanda i citronskal och pistagemandlar. Sikta ned mjölsorterna i smörblandningen och tillsätt kardemumma. Vänd sedan runt blandningen till en mjuk deg. Täck med plastfolie och låt den stå kallt i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 160 grader. Lägg bakplåtspapper på plåtar.
Forma degen till matskedsstora kulor och lägg dem med 4 cm mellanrum på plåtarna. Platta till dem så att de blir ca 4 cm i diameter.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
De ska vara lätt gyllene undertill när de är färdiga. Låt dem svalna på plåtarna i några minuter innan de får kallna helt på ett galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)